Aarhus 1900.- Purhus IF. 2.-1. (1.-0.)

9.min.: 1.-0.

64.min.: 1.-1.: Nils Madsen.

74.min.: 1.-1.

“Man of the match.”: Jeppe Sinding.

“Ugens fighter.”: Mikkel Klit.

En skandaløs dårlig præstation af dommertrioen blev kostbar for “De Kongeblå” i udekampen mod Aarhus 1900.

På en dag hvor Purhus IF, trods en håbløs bane der umuliggjorde pænt fodbold spil, leverede en flot indsats, måtte vi erkende at en lang række besynderlige kendelser, fra en dommertrio der her viste at det ikke kan lade sig gøre at dømme to Serie 2 kampe umiddelbart efter hinanden, blev for stor en mundfuld.

Kampen startede ellers stille og roligt. Begge hold havde svært ved at få spillet til flyde, på en yderst vanskelig bane, men der blev arbejdet hårdt fra begge sider på at sætte sig på spillet.

Efter 9 min. kom den første af en lang række horrible kendelser. Efter et hjørnespark der bliver forlænget forbi mål, sparker en Purhus spiller liggende bolden over baglinien, hvorefter en modstander løber hen og falder over ham. Til alles forbløffelse dømmer dommeren straffespark. Man kan, måske, undskylde ham med at udsynet ikke er det bedste, men når der samtidig står en liniedommer korrekt placeret ved hjørneflaget med frit udsyn til situationen, og alligevel vælger ikke at gøre dommeren opmærksom på fejlkendelsen, må siges at være besynderligt. Det skal her nævnes at liniedommeren senere udtaler, at han kunne nu heller ikke få øje på et straffespark. Jeg undrer mig over hvorfor man så skal have udgiften til ekstra dommere, hvis de ikke mener de skal prøve at levere en indsats.

Herefter gik kampen sin gang, med hårdt arbejde fra begge mandskaber. Efter udligningen havde vi alle en klar fornemmelse af at vi ville få mindst det ene point med hjem.

Men ak nej.

Endnu engang valgte dommeren at finde et påskud til at dømme et straffespark. Denne gang efter et mindre pres fra hjemmeholdet, der i 2 situationer tydeligt har hånd på bolden, og hvor vi efterfølgende får tacklet bolden væk, så hvordan denne situation kunne udløse det, skulle det vise sig, afgørende straffespark, må stå hen i det uvisse.

Så vi måtte desværre, for anden uge i træk, konstatere at en fin indsats endte i ingenting.

Nu skal man jo passe på med at give andre skylden. Vi har da i tiden visse mangler i vort spil. Men omvendt mener jeg også at vi er på rette vej. Dog finder jeg det overordentligt uheldigt, og håber det skyldes dommer mangel, at man vælger at lade en dommertrio dømme to kampen lige efter hinanden. Det er det vist de færreste der magter, for uden at det skal lyde som piveri, har jeg da sjældent, om ikke aldrig set en svagere præstation.

Nu har vi 3 kampe tilbage. 3 kampe mod de 3 konkurrenter i bunden. 3 kampe der SKAL vindes. Vinder vi disse 3 kampe, sikrer vi os sandsynligvis endnu en sæson i Serie 2.

Derfor er der al mulig grund til at møde op og bakke op om holdet, førstkommende lørdag kl.14:30, når VRI gæster det solbeskinnede Asferg Arena, til en bundgyser der SKAL give 3 point til “De Kongeblå.”

Det tror jeg bestemt også vil lykkes, så mød op og støt holdet.

Allez PIF.

Michael Hoberg.

Træner i Purhus IF.