Så sluttede forårs sæsonen 2012 for Purhus IF.

Og hvad kan vi så se tilbage på ???

Alt i alt har det, efter min mening, været et forår vi kan se tilbage på med tilfredshed.

Tilfredshed kan måles på mange parametre, såsom, spiller tilgang, klubliv, spillemæssig fremgang, samt naturligvis resultater. ( Vi vil jo gerne vinde hver gang.)

Og lang hen ad vejen har der været mange positive oplevelser på alle disse.

Vi har været så heldige at få tilgang af flere spillere, der hen ad vejen, uden tvivl, vil blive en gevinst for klubben.

Klublivet er jo, som bekendt, en historie for sig, og i den forbindelse fortjener de ” gamle” spillere stor ros for at være dygtige til at tage imod nye folk og hjælpe dem med at falde til, så man hurtigt finder ud af hvad det vil sige at være “Kongeblå”.

Træningsfremmødet har været tilfreds stillende. Selvfølgeligt arbejder vi fra lederside på at det er 100 %, så på den konto er der plads til forbedringer, men alt i alt har det været godt at se så mange spillere på træningsbanen. (Og i vinter på fortovet.)

Spillemæssigt er min fattige mening den, at vi bliver bedre og bedre. Vi har haft held til at kunne bruge mange spillere uden at det har haft den store indvirkning på spillet, hvor vi førhen måske var lidt for afhængige af at enkelte spillere “ramte dagen.

Resultaterne. Så længe man vinder langt flere kampe, end man taber, er det jo ikke så ringe endda, som de siger i reklamen.

Vi vil jo gerne spille flot fodbold hvergang, og har da også haft den fornøjelse at høre fra selv erfarne dommere at ” det er den bedste serie 3 kamp vi har dømt i mange år”. Det flotte spil har jo ikke kunnet blive fundet frem hvergang, men så har spillerne vist stor og flot moral, til at arbejde stenhårdt og bevare tålmodigheden, bedst illustreret i en kamp hvor vi var bagud i 80 min. men alligevel endte med at vinde kampen.

Foråret har jo været langt, startende med frostkolde løbeture midt i januar i Asferg City, via sur vintertræning til afslutningsvis overbevisende spil og sejr i sidste kamp på Gassum Park.

Forventningerne blandt spillerne har hele tiden været at de ville med i toppen af rækkerne.

En forventning som jeg, må jeg indrømme, kun delte delvis. Heldigvis viste spillerne at de var klogere og mere forudseende end jeg var på dette punkt.

Fra leder side gik vi ind til sæsonen med en forhåbning om at andetholdet kunne komme med helt i toppen og evt. rykke en række op, samt at førsteholdet kunne placere sig midt i rækken og få lidt mere stabilitet i spillet.

Lykkedes disse “målsætninger” så ?

Delvist.

Andetholdet viste i flere kampe at de på dagen er bedre end deres placering. Desværre var de hæmmet af, i et par afgørende kampe, at måtte mangle et par afgørende spillere, hvilket resulterede i at de endte på en 3 plads i rækken.

For førsteholdets vedkommende, må man sige at det har været flot. En andenplads i Serie 3 efter en lang række gode indsatser, i en sæson hvor vi, bevidst, har brugt en del spillere, for at vænne mange af de nye unge til tempoet, suppleret af de lidt mere erfarne, der her har vist overskud til at hjælpe dem på plads, må siges at være yderst tilfredsstillende. Der er, i mine øjne, ikke nogen tvivl om at vi var bedre end vores modstandere, men omvendt må vi også erkende at Randers Freja var kredsens bedste hold, og fuldt fortjent sikrede sig oprykning.

Derudover har det været en fornøjelse at se så mange følge holdene. Det er dejligt at der er så mange tilskuere der vælger at bruge tid på at se begge hold, både ude og hjemme. samt at spillerne fra de enkelte hold, får overstået deres kampe, for derefter at haste afsted for at se klub kammeraterne spille. Det vidner om klubånd. En klubånd der indikerer at Purhus IF har fat i noget af det rigtige.

En afslutning byder jo traditionelt på præmieuddeling. Der er nogen der, fuldt fortjent, bliver belønnet for indsatsen.

Det er jo altid positivt at blive værdsat, men samtidig er der, desværre nogen der bliver, mere eller mindre berettiget, forbigået.

Derfor er det vigtigt at pointere at alle er med til at få tingene til at gå op, og at de spillere der får præmier ikke havde hentet dem alene.

“Man of the match” samlet set for foråret på Sen 2. blev Carsten “Kakke” Jørgensen.

Carsten kom lidt sent igang i år, og skulle lige spille sig i form. Men vi ved alle at man fra Carsten altid får sig en helhjertet indsats, og fuldt fortjent fik han da også samlet så mange stemmer sammen, at han vandt denne pris, samt hurtigt vendte tilbage til Sen. 1 hvor han, som et kuriosum, også præsterede at holde “clean sheet” som målmand, da han måtte i kassen i en halvleg.

“Forårets figther” på Sen.2 blev, ikke overraskende, Michael Thomsen.

Der er et begreb i Purhus IF der hedder ” Thomsen vejr”. Det er når der er frostgrader, gerne tilsat lidt isklumper på banen. Så kommer der en lille blå mand susende i en glidende takling. Det er Thomsen. Dette er et godt billede på Michael’s indstilling. Der bliver givet alt hvad man har, og trykkes der et par ribben spiller man bare videre, Så Michael er et forbillede med hensyn til indstilling. Vi spiller for at vinde.

“Man of the match” samlet for foråret på Sen.1 tilfaldt Jacob “Gun” Klit.

Jacob er en fantastisk dygtig spiller. Han har alle de redskaber der skal til, for at kunne vende slagets gang, når han bevarer fokus på opgaven, tydeligst bevist i den ovenover omtalte kamp, hvor vi vendte et truende nederlag til sejr. Der er ingen tvivl om at Jacob har en stor andel i holdets flotte placering, og derfor, fuldt fortjent, løber med denne pris. Det sætter indsatsen yderligere i relief at han ikke har været med i alle kampene, så jeg glæder mig til at se fortsættelsen. Godt gået knægt.

“Forårets figther på Sen.1 gik til Rasmus “Grunk” Tvede.

Man siger at kampene bliver vundet felterne. Det er også rigtigt. Men spillet bliver sat og vundet på midten. At det i langt de fleste kampe er lykkedes for os, bærer Rasmus en stor del af æren for. Når man er så heldig at have en spiller der kombinerer overblik, god teknik samt viljen til at ville vinde, er man godt på vej. Disse evner har Rasmus til fulde. Og når han i år også har tilsat “lang”skudsmål samt vinder løbedueller, er det fuldt fortjent at Rasmus vinder denne hæder.

Udover disse præmier til de enkelte hold, er der en række priser der dækker hele afdelingen.

“Forårets træningsflid tilfalder Henrik “Henke” Jørgensen.

Med træningsstart midt i januar, er det imponerende at man, når vi rammer sidst juni, kun har været fraværende TO gange. Det har Henrik i år præsteret. At han så derudover hjælper klubben, som holdleder for Sen.2 viser en klubånd der fortjener stor respekt. Det er rigtigt flot og man kan håbe at det kan tjene til eksempel. Der er nemlig ingen genveje. Kun hårdt arbejde.

“Forårets Kammerat” går til Nils “Pinde” Madsen.

Denne pris er lidt “tricky” jævnfør den gode klubånd der generelt hersker. Jeg mener at den går begge veje. Man kan jo sagtens være den festlige fyr der er venner med alle. Men i en sportsklub, hvor man er fælles om at nå målene, skal den gå begge veje. Forstået på den måde at de skal også være en spiller der kan irettesætte og hjælpe med til at skubbe i den retning man mener er den rigtige ( og aldrig er bange for en diskussion med træneren.). Det mener jeg Nils lever op til. Udover at have været en vigtig del af vores velfungerende midtbane, er Nils jo en ildsjæl i forbindelse med arrangementer i klubben, i form af klub komsammen, træningslejr, fodboldskole ect. Derudover har Nils jo også, i forbindelse med hans skades periode, hjulpet til som holdleder for Sen.2, hvilket viser stor interesse i klubben. Nils har jo prøvet mange ting i sin fodbold karriere, også på højere plan. Men jeg husker især en udtalelse som har bidt sig fast. “Det er fedt at kunne spille i sin hjerteklub”…….Derfor er der for mig at se, ingen tvivl om at en pris som denne skal tilfalde Nils.

“Forårets bobler” tilfalder Jeppe “Granitten” Sinding.

Denne pris giver vi til en vi mener har vist stor fremgang. Jeppe har, i min tid i klubben, udviklet sig fra at være en, på egne evner lidt usikker dreng, til at være en selvsikker ung mand der, især over for sig selv, har bevist at han er god nok. Det har resulteret i at vi nu råder over 2 rigtig gode målmænd, der kan supplere, og give hinanden kamp til stregen. Konkurrence er jo skønt. Især for en træner, da det jo gør at man altid skal være skarp for at præstere. I den forbindelse tjener det begge vores målmænt til ære, at de altid yder maksimalt, uanset hvilket hold de på dagen spiller på. Så fortsæt i samme spor Jeppe.

“Forårets Profil” blev Michael “Svoger” Rasmussen.

Denne pris er jo lidt summen af alting. Michael kom til klubben midt i efterårs turneringen, og var, sammen med de øvrige, en vigtig brik i “genrejsningen” af holdet, der efter en lidt skidt første halvsæson for alvor meldte sig ind i kampen. Denne linie har han fortsat i år. Michael har spillet en lang række gode kampe, dels med godt spil, dels med et stort løbearbejde, og har en stor del af æren for at vi er på rette vej, spille såvel som resultatmæssigt. For at få denne pris, skal man, udover selvfølgeligt at være en dygtig spiller, passe sin træning, være en god kammerat samt prøve på at leve op til ånden i klubben. Dette mener jeg at Michael til fulde lever op til, og jeg håber at han vil fortsætte i samme spor. Jeg er ihvertfald spændt på at følge fortsættelsen. Så må vi se om vi kan lære ham at beholde trøjen på efter scoring. Men alt i alt en flot sæson Michael. Vi glæder os til mere.

Nu er der jo så nogen der sidder og tænker. “Hvad med mig ?” Det er jo netop, som tidligere beskrevet problemet med priser. Der er altid nogen der bliver “snydt”. Der er det vigtigt at huske på, at det er en holdsport. Ingen gør det alene. Vi står, falder og rejser os igen sammen. Man siger en kæde er kun så stærk som det svageste led. Hvorfor så ha’ et svagt led. Grunden til at foråret, primært, har været en succes skyldes alle mand, og det er vigtigt at holde fast i.

Hvad så nu ???

Vi skal videre. Nu holder vi en velfortjent sommerferie, og derefter skal vi prøve at få startet op igen med brask og bram. Opstrten til efteråret bliver jo kort, så der er det vigtigt at vi kommer godt igang. Til det har vi blandt andet været så heldige at blive inviteret til, og deltager i “Sparkron Cup” arrangeret af Kristrup Boldklub, der løber af stablen fra d.28/7. Men der kommer en tidsplan her på siden så snart vi kender turneringsplanen, der offentliggøres d.3/7.

Hvad kan vi forvente ???

Efter min mening har vi alle muligheder for at gøre efterårshimlen endnu mere “Kongeblå” over Purhus IF end foråret har været. Spillermaterialet er der til at kunne forbedre os endnu mere, og det er så op til træner/ leder gruppen at prøve på at få brikkerne på plads, så det er sjovt og berigende at komme til træning, samt på stadion og se holdene spille.

Jeg vil gerne slutte med at sige tak for foråret til spillere, ledere, klubhusbestyrer, greenkeeper samt “tifosis” i og omkring Purhus IF, samt ønske jer en god sommer. Vi ses på stadion.

Allez “De Kongblå.”

Michael Hoberg.

Træner i Purhus IF.