Purhus IF.- Nørager/Rørbæk IF. 1.-1. (1.-0.)

10.min.: 1.-0.: Nils Madsen.

79.min.: 1.-1.

“Man of the match.”.: Mads Langberg.

“Ugens figther.”.: Jeppe Sinding.

For anden gang i træk måtte “De Kongeblå” gå fra banen uden sejr. Denne gang efter et intens topopgør mod Nørager/Rørbæk, der dermed bevarede førstepladsen i rækken, 2 point foran Purhus IF.

Vi regnede på forhånd med at dagens modstander ville blive den hidtil vanskeligste, og dette skulle da også vise sig at holde stik. De var et hold der kom med stor fysik og vilje, samt masser af gejst ovenpå den flotte sæsonstart.

Starten på kampen blev hektisk, med gode muligheder i begge ender. Allerede efter 3 min. diskede Jeppe Sinding op med en redning, der vakte minder om Gordon Banks ved VM 1970 i Mexico. (jae…der blev også spillet fodbold da jeg var knægt 🙂 )

Derefter overtog vi spillet og fik lagt et godt pres på modstanderne, og som en naturlig reaktion på dette, fik vi tilkæmpet os et straffespark, der gav os føringsmålet.

Herefter k0m modstanderne bedre ind i kampen, primært ved at forsøge at flytte bolden hurtigt op mod vores bagkæde, der dog forhindrede de store muligheder, og det der kom tog en velspillende Jeppe i målet sig af. Vi gik lidt ned i tempo, men var dog, i perioder, tæt på at komme til yderligere chancer, men alt i alt blev resten af halvlegen en åben slagudveksling midt på banen, uden at et af holdene kunne sætte sig på kampen.

Anden halvleg blev en fortsættelse af første. Stor energi fra begge hold, der dog, primært udmøntede sig i af forhindre modstanderne i at få gang i deres spil. 11 min. før tid udløste en kommunikations fejl, desværre, en udligning af udeholdet. Nu kunne man så frygte at vi ville komme i problemer ovenpå skuffelsen. Men herefter overtog vi spillet, og fik i den resterende del af kampen presset godt på, og tilspillede os flere muligheder for at afgøre kampen. 2 min. før tid overså kampens, iøvrigt fremragende dommer, desværre et straffespark til os da vi fik en spiller revet omkuld i feltet i forbindelse med et indlæg, så begge hold måtte stille sig tilfredse med 1 point, men kan samtidig glæde sig over stadig at være ubesejrede.

Selvfølgeligt er vi skuffede lige nu. Vi er ikke vant til at sætte point til 2 kampe i træk. Men vi må give Nørager/Rørbæk kredit for at være et godt hold, og erkende at det ikke er en tilfældighed at de er med i toppen af rækken.

MEN…..Vi har alt mulig grund til at holde fanen højt. For 3 sæson i træk ligger vores lille klub med helt fremme. Det er, som de siger i reklamerne, “slet ik’ så ringe endda.” Vi har i år været plaget af skader, sygdom, afbud m.m. så flere spillere ikke er helt oppe på deres normale niveau endnu.

Dette er ikke en klynken. Tværtimod er det en konstatering af at vi er i en position, hvor vi har mange spillere der kan begå sig. Og efterhånden som alle nærmer sig topformen ser det lovende ud for fremtiden. At vi ligger hvor vi gør, er et tegn på stor bredde, og jeg er ikke i tvivl om at der ligger mange point og venter på at blive bragt i hus fremadrettet.

Apropos ventende point, kan de næste 3 jo passende blive hentet allerede fredag kl.19:00, når det solbeskinnede Asferg Arena ligger græs til endnu et topopgør, når rækkens nr. 3 Aars IK. kommer på besøg.

Alle spillere er opsatte på at NU SKAL vi tilbage på sejrskurs. Nu har “Eviva Espana” været tavs længe nok. Og kan vi så være så heldige at vort trofaste hjemmepublikum, igen, møder op og støtter holdet, er jeg overbevist om at “De Kongeblå” henter endnu en sejr hjem til Purhus IF.

Allez PIF.

Michael Hoberg.

Træner i Purhus IF.