Der var liv og glade dage, da børnene fra Børnehuset Svalereden i Asferg trådte ind i Træningshuset på en ikke helt almindelig tirsdag. I dag kunne de nemlig fejre 50 års jubilæum for børnehuset. I Træningshuset havde de to medarbejdere sørget for at opsætte en masse flag både indvendigt og udvendigt. Børnene havde også selv flag med, og de blev viftet livligt i de små hænder – så livligt at et par enkelte flag skulle udskiftes undervejs. Efter ankomsten til Træningshuset skulle børn og pædagoger ind i Træningssalen, hvor Musik- og bevægelsespædagog Annette Møs stod klar med instrumenter og legetøj.
 

En dag fyldt med musik og leg

Musik- og bevægelsespædagog Annette Møs spillede musik og lavede sanglege med børnene hele formiddagen. Børnene skulle synge, danse og spille på trommer. Her prøvede de at spille så kraftigt, de kunne, hvorefter de skulle være helt stille, så de kunne mærke kroppens reaktion på lyd og stilhed. “Børn elsker at lære gennem bevægelse og lyde” fortæller Annette Møs, som også fortæller om en leg med dyrerytmer, hvor ordene deles op. Denne leg var børnene meget glade for, og man kunne høre koret i hele Træningshuset, når der blev sagt “Kro-ko-dil-le” og “E-le-fant”.

Annette Møs havde også gaver med fra hendes firma Tip Tap Tudse til Børnehuset Svalereden – nemlig flotte gulvtæpper til biler og heste, der kan sammensættes på forskellige måder. De skal nok blive et hit hos børnene i Svalereden.

Svalereden er på nuværende tidspunkt fyldt helt op, og det lover godt for fremtiden for både Asferg skole og medlemstallet i Purhus IF.

Stort tillykke med jubilæet og tak for en hyggelig dag.
 

Om Børnehuset Svalereden

Svalereden er en kombineret institution med 2 vuggestue-grupper og 1-2 børnehavegrupper. Når barnet har fået plads i vuggestuen, fortsætter barnet automatisk i børnehaven ved 3-års alderen. Vuggestuen og børnehaven ligger i hver sin ende af bygningen, men har et tæt samarbejde – især omkring barnets overgang fra vuggestue til børnehave. I Svalereden har de, udover de fysiske rammer i institutionen, også en kolonihave. Børnene er også meget aktive i Træningshuset, når de er til Idrætsdage, Idrætseftermiddage og Trivselsuger.

Læs mere om Svalereden her.