De frivillige fortæller

Freja og Amanda – hjælpeinstruktører på Actiondrengene og Spring Knejter

Vi er frivillige i PIF fordi vi elsker at se børnenes udvikling i spring. Og det, at vi har lært noget, når vi har været på kursus, og kunne lære det videre, giver en god følelse. Vi træner også selv gymnastik, og så ved vi hvordan det er, når børnene ikke tier stille. Når vi lærer børnene nogle teknikker, kan vi også bruge det, når vi selv træner. Og så er det bare fedt at være frivillig – vi har det sjovt med de andre og vi hygger os rigtig meget. Vi får noget til vores CV, men det tænker vi ikke så meget over. Man får en følelse af et godt fællesskab sammen med de andre instruktører. Og så får man rigtig god energi og nye venner. Vi tager på ture sammen og så bliver man et helt team i gymnastikforeningen. Vi har begge været på kurser, så man hele tiden lærer noget nyt.

Det at være frivillig i PIF kræver at man har tid til at tage herop, og at man har lyst – og så skal man have den gode energi med. Hvis man har en dårlig dag, så hjælper det at komme op og være hjælpeinstruktører, for børnene farer bare rundt og så glemmer man helt, at man havde en dårlig dag.

 

Thomas (hjælpeinstruktør på Actiondrengene og Spring Knejter)

Jeg så på Facebook, at der manglede en instruktør til et hold, og så tænkte jeg, at det kunne jeg sagtens være. Jeg kom først på et lille kursus i foreningen, hvor vi øvede lidt teknikker. Senere hen har jeg været på andre kurser, hvor jeg har lært noget nyt og også nye mennesker at kende. Det er sjovt at være instruktør og man lærer en masse nye mennesker at kende.

Når jeg skal ud og søge jobs, så kan det blive nemmere, fordi jeg er frivillig. Og er så det bare hyggeligt, når vi træner andre. Det at være frivillig kræver, at jeg møder op til tiden og melder fra i god tid, hvis jeg er syg. Og så skal jeg altid være motiveret.