Jens Larsen, formand i PIF’s bestyrelse

For 19 år siden fik jeg en opringning; ”Kunne du ikke tænke dig at komme i bestyrelsen” – jo, jeg kan da godt lige tage et par år, var mit svar!

At være frivillig i Purhus IF er fantastisk givende – at være med til at bygge fællesskaber, udvikle vores område og være en del af en større plan for at få flere til at blive aktive er mega spændende.

Jeg har nu været valgt ind i bestyrelsen i snart 19 år – de sidste 9 år som formand. Arbejdet i bestyrelsen, udvalgene og alle de frivillige i foreningen giver en masse positiv energi. Glæden ved at se alle de aktive børn og unge som udfolder sig og på hvert sit niveau giver sig i kast med nye udfordringer i deres sport, at opleve vores unge ledere tager ansvar og via ansvaret vokser og udvikler sig, er noget af det, som er vigtig for mig som formand. De mange år i foreningen har givet mig en personlig udvikling og utrolig mange venskaber, som jeg er sikker på, at der kommer mange flere af.

 

Brian Nygård, næstformand i PIF’s  bestyrelse

Jeg hedder Brian og kommer fra Gassum. Jeg har i denne omgang været i bestyrelsen siden 2014, men har tidligere været i bestyrelsen i årene  1999-2005. Da jeg kom i bestyrelsen igen, havde jeg igen lyst til at hjælpe foreningen på bestyrelsesplan. Jeg synes, at bestyrelsesarbejdet giver et godt indblik i, hvad det kræver at drifte en forening og de mange beslutninger, der ligger bag ved et valg om at nedlægge eller opstarte nye tiltag i foreningen. Vi har et bestyrelsesmøde om måneden, men udover det kommer der møder med udvalgene, udviklingsmøder med Træningshuset og deres ansatte, og det seneste år har vi haft mange møder for at planlægge vores jubilæumsår, og især besøget af Oldboys-landsholdet krævede meget planlægning. På det seneste har vi arbejdet hårdt på at lægge en strategi for arbejdet fremover i bestyrelsen.

 

 

Hans Mikkelstrup, kasserer i PIF’s bestyrelse

Allerede i 1964 blev jeg involveret i det frivillige arbejde. Idet jeg blev træner for et fodboldhold i daværende Asferg Idrætsforening.

I 1967 blev jeg valgt ind i bestyrelsen, blev kasserer og var det i 2 år, hvorefter jeg gik ud af bestyrelsen, da jeg blev indkaldt som soldat. Da jeg vendte hjem var Purhus IF blevet stiftet i 1969 ved sammenlægning af Asferg og Gassum Idrætsforeninger. Ved stiftelsen bestod bestyrelsen af 8 medlemmer (4 fra hver forening), men allerede i efteråret 1969 blev bestyrelsen udvidet til 11, og jeg var en af de nye indvalgte. Da den første kasserer, Torben Schjællerup, valgte at stoppe, blev jeg valgt til kasserer fra og med 1972 og var det efterfølgende til 1999, hvor jeg gik ud af bestyrelsen. I perioden 1971-2008 var jeg også i redaktionen og kasserer for det nu hedengangne Purhus-Bladet indtil det lukkede ned i maj 2008. Fra år 2000 og indtil nu har jeg været en del af vores bordtennisafdeling som både spiller og træner. I 2012 fik jeg igen kasserer posten.

Hvad får jeg så ud af, at være frivillig ud over at bruge en masse tid. Jeg er en del af et fantastisk fællesskab med masser af oplevelser – både gode og mindre gode-, men absolut flest positive oplevelser. Det er meget givende for en selv, at se alle de glade mennesker man møder om et fælles projekt og være en del af et stort fællesskab.

 

Thea Kondrup, medlem af PIF’s bestyrelse

Da jeg er forholdsvis ny tilflytter her i byen og derfor gerne ville lære flere nye mennesker at kende og udvide mit netværk, samt at jeg gerne vil støtte op om den lokale idrætsforening, som jeg selv og min familie benytter sig af. Ja – så valgte jeg sidste år at blive frivillig i bestyrelsen i PIF.

Det har været et super spændende første år, også selvom vi blev kastet lidt hovedkuls ud i at skulle tage stilling til en ny personalestab, læse ansøgninger, jobsamtaler, ansættelser osv., samtidig med at vi sideløbende skulle tage stilling til foreningens Vision, mission og retningen de næste par år. Men det er fedt at kunne være med til at sætte foreningens præg på vores stærke lokalsamfund. Bl.a. med hvilke idrætstilbud PIF ønsker at have lige fra man starter i Babyklubben til Vuggestuen og børnehaven og op i skolen samt til hele familien.

Privat bor jeg i Asferg med min mand Martin, Hans Christian på 1,5 år, en baby på vej primo April samt 2 bonusbørn Celina og Elias.

 

Andreas Juul Jespersen, suppleant i PIF’s bestyrelse

Jeg hedder Andreas Juul Jespersen, er 21 år gammel, uddannet EUX-Tømrer og er suppleant i Idrætsforeningens bestyrelse. Er vokset op i Asfergområdet og har spillet fodbold i klubben siden 5-årsalderen. Er for nyligt flyttet til Randers, men har stadig lyst til at komme lidt væk fra storbyen og til at være en del af idrætsforeningen, både i bestyrelsen og på fodboldbanen.

I 2016 blev jeg valgt ind som suppleant i bestyrelsen, og har siden haft den fornøjelse at være en del af teamet. Da jeg i 2016 valgte at stille op som suppleant var det fordi jeg synes det kunne være en sjov oplevelse, og har bestemt ikke fortrudt min beslutning dengang. Når man sidder som suppleant er der ikke nogen krav til, at du skal lave en masse, men man er altid velkommen til at tage opgaver og ansvar. Hvis man har en mening, et synspunkt eller gode ideer, så er de altid velkomne i debatten. Det jeg har fået ud af at sidde som suppleant har været et indblik i, hvad der sker i maskinrummet i en forening. De mange ting der skal tages stilling til og vi skal komme frem til en fælles løsning som gavner foreningen og lokalsamfundet.

 

Berit Lykke Madsen, medlem af PIF’s bestyrelse

Jeg hedder Berit Lykke Madsen, er 47 år, mor til en pige og en dreng på 20 år. Jeg er tilflytter til Asferg, idet jeg købte hus her i november 2019. Til dagligt arbejder jeg i Hadsten, som biblioteksassistent. Min datter bor hos mig, og vi holder begge af at træne, så idrætsforeningen var et must at blive medlem af. Jeg blev hurtig glad for ”Stram op holdet” og ”Yoga”. Jeg er blevet taget rigtig godt imod, og det betyder meget som tilflytter. Så af hjertet tak for det.

På et tidspunkt fik jeg en mail fra idrætsforeningen med en indbydelse til at tage med til Aarhus og hjælpe med nedtagningen af en messe. Det kunne jeg da ikke sige nej til. Det var ren Win Win, på den måde kunne jeg både hjælpe PIF og lære nogle nye mennesker at kende. Tænker lidt, om det var ved messenedtagningen, at formanden spottede et nyt medlem af bestyrelsen, for jeg blev efterfølgende ringet op, og spurgt om jeg kunne tænke mig, at stille op til valg af bestyrelsesmedlemmer. Hvilket jeg sagde ja tak til. Jeg blev valgt ind, så her er jeg. Jeg kan godt hilse og sige, at de sidder ikke på deres hænder i den bestyrelse, der er virkelig mange ting i støbeskeen. Jeg glæder mig, til at blive en del af det hele, og håber at jeg kan leve op til det kæmpe arbejde, der bliver lagt i PIF.

Afslutningsvis vil jeg sige, at jeg sagde ja til at stille op til bestyrelsen, fordi jeg tror på , at motion og bevægelse er en vigtig del af livet. Det bidrager med så meget godt både fysisk, psykisk og socialt for os som mennesker. 

 

Anne Vinther, medlem af PIF’s bestyrelse

Jeg hedder Anne Vinther og er 40 år gammel. Jeg er bosiddende i Asferg og har boet her de sidste 5 år. Jeg bor sammen med min datter på 13 år. 

Jeg sidder som bestyrelsesmedlem og har gjort det de sidste 4 år. Ud over det sidder jeg i gymnastikudvalget, der har jeg været med siden 2013. 

Jeg har altid været meget aktiv og elsker at gøre en forskel i det frivillige foreningsliv. Grunden til at jeg sidder i idrætsforeningens bestyrelse er, at jeg gerne vil være med til at gøre en forskel, og være en del af det sociale, der er i Træningshuset. 

Jeg synes det er et spændende arbejde, og man får indflydelse. Det jeg synes, der gør tingene ekstra spændende er, at jeg også sidder i skolebestyrelsen som formand, og derved har mulighed for at præge samarbejdet imellem skole og idrætsforening, hvilket er utrolig vigtigt i et lille lokal samfund. 

 

Søren Holm, medlem af PIF’s fitnessudvalg og instruktør i Stram op

Jeg hedder Søren, er 49 år gammel, gift med Tanja og bor i Hvidsten.

Jeg kom ind i PIF, da fitnessudvalget manglede  medlemmer, så meldte Tanja og jeg os under fanerne…. Før det havde jeg trænet lidt i motionscenteret, og været lidt med på Brokholdet, men undskyldningerne for ikke komme af sted blev større end lysten til at møde op, så det forsvandt også… Savnede træningen, og motivationen til at træne, efter at have deltaget i et “udfordrings program” på DrR1 kunne jeg simpelthen ikke finde noget, som kunne holde mig på sporet… og jeg savnede det at være fysisk aktiv. Lærte Nikoline at kende igennem Stram op og fitness udvalget… Men da hun stoppede manglede der en instruktør… både til Stram Op og noget dans…. og da det næsten var samme “brugere” syntes jeg, det var ærgerligt at de skulle mangle det DE gerne ville… Så jeg hoppede ud i det, meldte mig som instruktør…. og det er simpelthen det bedste jeg har gjort… Der har været mange dage hvor jeg ville have blevet hjemme, men det kan man ikke når der er mennesker, som venter… 👍

Nogle dage har været hårde og komme igennem på jobbet, men når man så møder op til en flok dejlige mennesker, så kommer energien. Det er noget af det bedste jeg ved, så jeg startede af egoistiske grunde, men nu er det blevet mine “lykkepiller”.

Skal også på kursus… Har aldrig lavet en playliste før, men føler at dem der kommer godt kan li musikken…. Altså minus dem hvor musikken bliver brugt til feks squats 😀 Så alle der vil blive stærkere, smidigere og måske endda også gladere, de skal bare hoppe med på Stram Op…. Jo flere dets sjovere…. 💪

 

 

Kim Sørensen, ansvarlig for PIF Mountainbike

Jeg hedder Kim, er 46 år gammel og har været frivillig i PIF i ca. 2 år. Først som ambassadør i Sundhedshøjskolen på rygholdet. Derefter var jeg med til at starte gåholdet op, hvor jeg nu er gåvært.

I februar måned i år fik jeg en skør idé om at starte et mountainbikehold i PIF, som Kamilla og Karen Marie heldigvis var med på. I marts måned startede jeg holdet op — vi kører hver lørdag kl. 10-12. Min opgave er at lægge ruter og køre forrest på turene og vise vej. Vi sørger for at køre i et tempo, hvor alle kan være med—den sidste der kommer op ad bakken bestemmer, hvornår vi kører videre. Nye falder rigtig godt ind på holdet, og der er en rigtig hyggelig stemning på vores ture. Flere er meget velkomne uanset alder, køn og niveau.

Inden mountainbikeholdet startede op, har jeg selv kørt mountainbike et par år. Jeg valgte at være frivillig instruktør i PIF, fordi det er sjovt at cykle med andre og vise spændende steder frem. Jeg har lært nye mennesker at kende, og vi har fået et godt kammeratskab. Jeg bruger omkring 5-6 timer om ugen på frivilligt arbejde i PIF, som bliver fordelt på gå– og cykelture og på forberedelse at ture, som lægges på Facebook.

 

Bente Nygaard, frivillig på formiddagsholdet og Aktiv mandag, sælger af julelotteri

Jeg hedder Bente Nygaard, er 68 år og bor i Gassum. Jeg har stort  set altid været frivillig i Purhus IF og gift med Anders, som er tidligere formand i idrætsforeningen.

I gennem min tid som frivillig i Purhus IF har jeg haft mange forskellige opgaver og har fungeret lidt som en blæksprutte, når der var brug for hjælp. Gennem mit tid i foreningen har jeg; vasket fodboldtrøjer, passet kiosk i Gassum til fodboldkampe, stået for at sende girokort ud, solgt lodder til julelotteriet og været ansvarlig for formiddagsholdet i fitnesscenteret tirsdag formiddag og for vores nye hold ”Aktiv mandag”.

Jeg bruger ca. 5 timer om ugen som frivillig i Purhus IF, og det gør jeg gerne! For mig er foreningslivet så fint — man lærer nye mennesker at kende, og samtidig er man med til at gøre en forskel for andre.

 

Lis Udengaard Rasmussen, frivillig på Aktiv mandag, gå-vært

Jeg hedder Lis Udengaard Rasmussen, er 63 år og bor i Asferg. Jeg er lige gået på efterløn og har derfor pludselig fået tid og overskud. I den forbindelse er jeg lige startet som frivillig i Purhus IF.

Jeg har altid arbejdet med mennesker bl.a. i hjemmeplejen og har derved haft en stor kontaktflade med mange mennesker. Derfor har jeg altid haft lyst til at lave frivilligt arbejde, og det var naturligt for mig at vælge at lægge kræfterne i den lokale idrætsforening.

Jeg er frivillig for at få et netværk og lære nye mennesker at kende og for at være med til at gøre en forskel for andre mennesker og bidrage til lokalsamfundet. Før var der ikke tid til at lægge frivillige kræfter, men nu betyder det mere. Jeg bruger pt. ca. 3 timer om ugen på at være frivillig som gå-vært på gå-holdet om tirsdagen fra kl. 17.00 og i forbindelse med ”Aktiv mandag”.

 

Freja og Amanda – hjælpeinstruktører på Actiondrengene og Spring Knejter

Vi er frivillige i PIF fordi vi elsker at se børnenes udvikling i spring. Og det, at vi har lært noget, når vi har været på kursus, og kunne lære det videre, giver en god følelse. Vi træner også selv gymnastik, og så ved vi hvordan det er, når børnene ikke tier stille. Når vi lærer børnene nogle teknikker, kan vi også bruge det, når vi selv træner. Og så er det bare fedt at være frivillig – vi har det sjovt med de andre og vi hygger os rigtig meget. Vi får noget til vores CV, men det tænker vi ikke så meget over. Man får en følelse af et godt fællesskab sammen med de andre instruktører. Og så får man rigtig god energi og nye venner. Vi tager på ture sammen og så bliver man et helt team i gymnastikforeningen. Vi har begge været på kurser, så man hele tiden lærer noget nyt.

Det at være frivillig i PIF kræver at man har tid til at tage herop, og at man har lyst – og så skal man have den gode energi med. Hvis man har en dårlig dag, så hjælper det at komme op og være hjælpeinstruktører, for børnene farer bare rundt og så glemmer man helt, at man havde en dårlig dag.

 

Thomas (hjælpeinstruktør på Actiondrengene og Spring Knejter)

Jeg så på Facebook, at der manglede en instruktør til et hold, og så tænkte jeg, at det kunne jeg sagtens være. Jeg kom først på et lille kursus i foreningen, hvor vi øvede lidt teknikker. Senere hen har jeg været på andre kurser, hvor jeg har lært noget nyt og også nye mennesker at kende. Det er sjovt at være instruktør og man lærer en masse nye mennesker at kende.

Når jeg skal ud og søge jobs, så kan det blive nemmere, fordi jeg er frivillig. Og er så det bare hyggeligt, når vi træner andre. Det at være frivillig kræver, at jeg møder op til tiden og melder fra i god tid, hvis jeg er syg. Og så skal jeg altid være motiveret.