Lørdag spillede De Konge Blå forårets sidste hjemmekamp mod Spentrup. Selv om det var en af de sidste kampe inden ferien var der massere på spil. Spentrup skulle vinde for stadig at ha mulighed for at redde endnu en sæson i serie 3. PIF jagtede revanche efter det smertefulde nederlag i Spentrup d. 2/5.15 hvor vi tabte 2-1. Udover revanchen kunne PIF også sikre sig oprykning til serie 2, dette kunne dog kun lade sig gøre hvis vi fik hjælp fra Hobro som var i Valsgård og hvis PIF hentede 3 point. Det lykkes efter en fin indsats af hele holdet at hente de 3 point med en sikker 4-1 sejer, desværre var der ingen hjælp at hente fra Hobros side, så vi må vente et par dage endnu med oprykningen.

Kampen på Asferg arena bød på god fodbold og endelig fik vi noget ud af vores gode start, for der var kun spillet 4 min. da Mads Tvede dukkede op ved bagerste stolpe og sendte bolden i målet. Efter målet bølgede spillet frem og tilbage. Spentrup satsede på lange bolde og spil over kanterne, men udover et enkelt gennembrud, havde PIF forsvaret helt styr på tingene. Styr på tingene havde de ikke altid hos gæsterne, Spentrup havde meget svært ved at dæmme op for PIF angrebsspil og De Konge Blå kom også frem til flere chancer, den største til Kjeldsen, men desværre sparkede han forbi gæsternes mål. Omkring den halve time kom Mads Tvede igen på tavlen da han havde listet sig med frem. Flere mål blev det ikke til inden pausen. I pausen var der god stemning og vi blev enig om at blive ved med at holde fokus og få lukket kampen.

De Konge Blå satte sig fra starten af 2 halvleg på kampen igen og det stod hurtigt klar at der skulle meget til hvis gæsterne skulle tilbage i kampen. Alle havde fuld fokus på at gøre tingene færdig og da dommeren efter et lille kvarter af 2 halvleg dømte straffe til hjemmeholdet var muligheden der for at lukke kampen, Gaffel sparkede sikkert bolden ind bag gæsternes målmand og så var den kamp lukket. Kvaliteten i spillet faldt en lille smule samtidig med at vi faldt ned i gæsternes tempo. Derfor kom Spentrup også lidt bedre med dog unden de blev farlige, det lykkedes for gæsterne at reducer til 1-3 på et hovedestød i en situation hvor vi godt kunne ha taget hårde ved. Efter reduceringen var der et par af Spentrup spillerne som troede på point, eller ihvertfald gav udtryk for det. Men kampen blev endelig lukket kort efter reduceringen da Spentrup målmanden lavede årets drop på Asferg arena, en spentrup forsvar spiller bolden tilbage, men målmanden lykkes ikke med at tage bolden til sig og i stedet smuttede bolden under foden og ind i mål til 4-1. Dermed 3 point til De Konge Blå, Spentrup i serie 4, men som skrevet tidligere ingen oprykning da Valsgård vandt 5-1. Det betyder at PIF skal ha et enkelt point i de sidste 2 kampe inden propperne kan springe af champagne. Første forsøg er tirsdag aften i Sdr. Borup hvor Randers B 1337 tager imod De Konge Blå, så ved du ikke lige hvad du skal lave denne aften vil vi meget gerne ha din opbakning, så vi forhåbentlig kan kalde os for serie 2 hold eftersommerferien.