Purhus IF har gennem de sidste år haft muligheden for at tjene mange penge til foreningen ved at opstille messestande i Ålborg og i Århus. Vi har allerede været i Århus i februar og vi har taget tjansen igen i Ålborg med opsætning d. 1. nov. og nedtagning den 4. nov. 2012.

Det foregår på den måde at de første tager afsted fra morgenstunden af. Man kommer så småt igang med opsætningen inden der er kaffe og rundstykker. I løbet af dagen kommer der flere frivillige PIF folk til at hjælpe efterhånden som man får fri fra arbejde. Frokosten er en af hovedpunkterne på dagen – der blive kræset godt for de frivillige. Midt på eftermiddagen er der arrangeret, at der kommer en hel folk unge fra skole – det første de falder over er de kager som frivillige har bagt !! Deres job på messen består bl.a. i at sætte elpærer i lamperne, opsætte dem og fastgøre ledningerne på standene.

Sidst på eftermiddagen siger vi tak til de frivillige som startede fra morgenstunden og goddag til dem som kommer dryppende når de har fri fra arbejde. Traditionen tro er der altid pizza til aften – specielt blandt de unge falder dette indslag i god jord.

Vi sikrer at der først på aftenen er folk til at køre de unge mennesker hjem, så de kan passe deres skole. Vi “gamle” bliver og får de sidste ting sat op og lagt de gulvtæpper der skal på. Normalt er vi færdige ved 21 tiden.

Nedtagning søndag foregår fra kl. ca 17:30 og her er der brug for alle aldre. De unge skruer pærer ud af lamperne og de voksne tager standene ned og pakker tingene sammen. Både opsætning og nedtagning foregår i hold på 3-4 personer og alle holder et tempo som helbredet holder til. Aftensmaden søndag er pizza. Det er utrolig hyggeligt når 30-35 frivillige – hvor ikke alle nødvendigvis kender kender hinanden, nu mødes på tværs af foreningen om et fælles projekt til gavn for alle i foreningen.Normalt er vi færdige ved 21-21:30 tiden og kan drage hjem med en følelse af at vi har bidraget til fællesskabet i Purhus Idrætsforning og via det bidrag vi har givet i form af arbejde. Bidraget – som på en tilsvarende messe i november 2011 gav foreningskasse kr. 48.000!! –  gør at vi blandt andet kan holde kontingenterne på et acceptabelt niveau og har mulighed for at tilbyde vore frivillige instruktører, trænere og ledere nutidige redskaber og hjælpemidler i udøvelsen af deres sportsgren.

Med denne lille introduktion ser jeg frem til at du vil reservere dagene til at hjælpe foreningen – tilmelding kan ske på mail jgl@dlf.dk

Se mere praktisk info i denne fil: Messe November 2012 – Invitation til at hjælpe

Med sportslig hilsen

Jens G. Larsen

Formand PIF