NÅR GLÆDEN VED TRÆNING LADER VENTE PÅ SIG

En dag tilbage i maj 2017 tog Marie Christine Pelles mand hende under armen og med til informationsmøde i Purhus Idrætsforening. Den dag i dag er hun stadig ikke sikker på, hvorfor hun var der. For hende er træning ikke særligt sjovt – jo, måske den første uge. Men når nyhedsværdien er væk og det gør ondt i hver en muskel i kroppen, så er det ikke sjovt længere.

Slut med ”Jeg vinder ellers aldrig” og alle de dårlige undskyldninger

Denne dag ville skæbnen dog, at Pelle blev den heldige vinder af et 12-ugers træningsforløb med Purhus Idrætsforenings personlige træner, Chris Skjødt. Selvom Pelle aldrig føler, at hun vinder noget, så nåede hun alligevel at tænke, at hun hellere ville være præmien foruden denne gang – hun havde jo været gennem møllen før, og hver gang mistet motivationen 1 uge inde i projektet.

I sit sind fik Pelle heldigvis hurtigt vendt sine tanker til se potentialet i sådan et træningsforløb – og som så mange andre var Pelles mål at tabe sig. For at hjælpe Pelle til at sit mål, hjalp PIF’s personlige træner Chris Skjødt med at udfærdige personlige trænings- og kostplaner, som var skræddersyet til Pelles behov og begrænsninger.

Vanerne er din værste fjende

Selvom kostplanen var realistisk, så fandt Pelle desværre hurtigt tilbage til sine gamle vaner. Chris’ fokus var at hjælpe Pelle med at nå sit mål, og derfor var hans råd at forsøge at stramme op og komme op på hesten igen, når hun faldt tilbage i gamle folder. Vaner er en hård nød at knække, og derfor skal du ikke være så hård ved dig selv, hvis ikke det lykkes at ændre dem i første hug. For Pelle var det svært at komme afsted til træning hver gang, men hendes personlige træner har hjulpet hende til at indse, at det er bedre at komme afsted og bare lave lidt kontra slet ikke at komme afsted. Den indsigt gøre det nemmere for Pelle at snøre træningsskoene og komme afsted.

Mindre klynkeri – mere styrke

Pelle er ikke typen, der lider i stilhed – hun pruster og stønner og brokker sig over, hvor synd hun selv synes det er for hende. Pelles personlige træner er god til at filtrere det fra og presse hende til det yderste af hendes kunnen. ”Det kan jeg godt lide – hverken han eller jeg får noget ud af mit klynkeri”, erkender Marie Christine Pelle, som mødes med Chris 1 gang i ugen, hvor hun får tilpasset hendes træningsprogram, så det hele tiden svarer til hendes udvikling.

”Jeg vil blive bedre til at holde fast i den følelse, jeg har i kroppen efter træning”

Det, der har motiveret Pelle mest, er, at hun tydeligt kan mærke den forskel træningen har på hendes krop. Pelle fortæller, at det er fedt bagefter at sidde tilbage med følelsen af at blive stærkere samtidig med at hun gør noget godt for sin krop. En af gevinsterne ved hendes træningsforløb hos PIF har været, at hun har lært at hive sig selv op fra sofaen og afsted til træning – også de dage, hvor hun ikke gider. Hun ved nemlig, at hun står til regnskab over for sin træner.

Gør noget godt for dig selv

Efter at have gennemført et 12-ugersforløb med PIF’s personlige træner, har Pelle valgt at forlænge forløbet med endnu et 12-ugersforløb. Pelle ønsker stadig at tabe sig, men for hende er den helt store gevinst, at hun mærker, at hun bliver stærkere rent fysisk. Hun synes stadig ikke, at træning er det sjoveste i hele verden, men hun gør det! Og det er dét, der tæller i det store regnskab. At have en personlig træner, hjælper dig til at yde 110%, hver gang du træner og du vil hurtigt opleve glæden ved træningen – fysisk, mentalt og målt i centimeter.

Læs mere om PIF Personlig Træning her: https://www.purhusif.dk/personlig-traening/