NYHED: E-sport i Purhus IF

Purhus idrætsforening har fået bevilliget 75.000 kr. af Randers Kommunes Udviklingspulje, til vores nye projekt: E-sport!

I efteråret lancerer vi vores nye projekt, med E-sport i Træningshuset i Asferg. Afdelingen etableres og opstartes i samarbejde med Asferg Skole, Fårup Skole samt Randers Ungdomsskole, og vil være en integreret del af de øvrige foreningsaktiviteter. Målet med E-sportsafdelingen er at lade de unge blive en del af et fællesskab, og kombinere e-sport med fysisk træning.

Hvad er E-sport?

E-sport er konkurrence i computerspil. CS:GO, Overwatch og League of Legends er nogle af de spil der spilles i e-sporten, og her skal man ikke kun være god til at betjene en computer: man skal også kunne tænke taktisk! Sporten er vokset vildt de seneste år, og der afholdes bl.a. store internationale turneringer med flere hundrede tusinde tilskuere. I Danmark har vi bl.a. holdet Astralis, der spiller på professionelt plan, og deltager i konkurrencer med præmier på flere millioner kroner.

Hvordan kan det være en sport?

E-sport er mere end bare et computerspil. Det er en holdsport, og hvert hold har deres egen spille strategi. Det kræver også god fysisk form og sund livsstil, at blive en seriøs e-sports spiller: Det øger nemlig koncentrationsevnen og reaktionstiden hos spillerne! Regelmæssig træning, er i øvrigt med til at forebygge hovedpine og nakkesmerter, som kan opstå med for mange timer foran skærmen.

Hvad, hvor og hvornår?

Der vil investeres i 10 faste maskiner, som bruges til spillet. Derudover arbejdes der på at finde nogle gode kompetente e-sports instruktører til afdelingen.

Vi glæder os til at åbne dørene for E-sport, og håber i vil tage godt imod det 😊

Vil du være med til at forme PIFs E-sports afdeling?

Så kontakt Adm. Medarbejder Nadia Fuks på tlf. 81440530 eller på mail: nadia@traeningshuset.dk