Foråret er over os og gymnastiksæsonen er slut. I Purhus IF har det tidligere betydet, at der ikke har været gang i så mange aktiviteter, men det kommer der fremover, når et nyt løbekoncept starter i foreningen.

Mandag aften kommer i fremtiden til at stå i løbetræningens tegn, når Purhus IF starter et løbehold op for begyndere. Det sker som følge af efterspørgsel fra medlemmerne, der gerne vil ud i naturen.

”Efter gymnastiksæsonen er der ikke så mange aktiviteter i gang i foreningen, og flere af fitness-medlemmerne kunne også tænke sig at komme ud. Vi har haft et gå-hold, men nu skal løbeskoene snøres,” fortæller Nikoline Elling, udviklingskoordinator i Purhus IF.

Løbeholdet er en del af ’Løb med’-konceptet, hvor instruktører fra DGI Østjylland er med til de første træninger. Purhus IF’s egne instruktører bliver uddannet gennem DGI Østjylland og bliver klædt på til at kunne give den bedste træning til løberne uanset hvilket niveau de er på.

” Det er underordnet, om man kan eller ikke kan løbe i forvejen. Så længe, man har lyst til at løbe og vil det sociale, så er der plads. Vi vil videregive glæden ved at løbe og samtidig vise, hvilket fantastisk fællesskab der er, når man løber i en forening,” siger Nikoline Elling.

 

Sjov og varieret træning

Udover muligheden for at blive en del af et løbefællesskab, giver ’Løb med’ også mulighed for at få sjov, varieret og fleksibel træning. Som en del af uddannelsen får trænerne fra Purhus nemlig også træningsprogrammer og idéer til anderledes træning.

”Uddannelsesforløbet er tilrettelagt, så det er nemt for trænerne at tage noget med hjem tilforeningen. ’Løb med’ er en fantastisk mulighed for at komme i gang med at løbe og få en god træningsrytme,” lyder det fra Louise Brok, løbekonsulent ved DGI Østjylland.

Purhus IF’s ’Løb med’-hold vil træne hver mandag kl. 18.00 med opstart den 24. april fra Træningshuset i Asferg.

 

’Løb med’ i Purhus IF

  • Løbeholdet er for både nybegyndere og erfarne løber
  • Der er træningsstart den 24. april kl. 18.00 fra Træningshuset i Asferg
  • Man kan vælge kun at være en del af løbeholdet eller også købe et fitness-medlemskab med holdtræning, der også giver adgang til løbeholdet
  • Se mere på foreningens hjemmeside: https://www.purhusif.dk/pif-loebehold/
  • Udover ’Løb med’ starter også ’Aktive familier i det fri’ i Purhus IF – her er der træningsstart den 26. april