I efteråret 2016 startede en ny senioraktivitet i Purhus Idrætsforening. Efter en aktivitetsdag blev det besluttet at foreningen ville satse på Bowls, i et forsøg på at trække flere seniorer til.

Nu har seniorerne i Træningshuset i Asferg spillet siden oktober, og det er tydeligt at se at vaner og teknik er ved at sidde fast godt fast. Enhver bowlstræning starter med at deltagerne hurtigt får rullet den 13 meter lange bane ud og får placeret alle kuglerne i den ene ende. I modsatte ende placeres ”Jack”, en lille hvid kugle, som deltagerne skal forsøge at komme tæt på.

Bowls er et sjovt og udfordrende spil, som kan give enhver smil på læben. Til at gøre spillet lidt mere udfordrende er kuglerne lidt tungere i den ene side, og kan derfor trille i en bue uden om den såkaldte ”politimand”, som er placeret midt på banen. Hvis ”Politimanden” rammes skal kuglen tages væk, og kastet er spildt. På samme måde må kuglerne heller ikke trille for langt, eller ud af siden på banen. Tyngden i kuglerne gør at deltagerne indimellem har svært ved at styre dem, og der bliver derfor brugt verbale signalet som f.eks. ”drej” og ”stop”, i et forsøg på at påvirker kuglen i den rigtige retning.

I Purhus Idrætsforening spilles der bowls mandag og onsdag fra kl. 14.00-15.30 i Træningshuset i Asferg.  Halvvejs i timen holdes der kaffepause, ofte med tanken om at kuglerne nok triller mindre ind i ”Politimanden” efter kaffen. De fleste gange har det passet med at det tabende hold før kaffen, er blevet det vindende hold efter kaffen – hvilket gør at deltagerne går meget op i at der skal holdes denne pause, således heldet vender.

Purhus Idrætsforening går meget op i at alle seniorer som har lyst, får lært at trille uden om ”Politimanden”, og der opfordres derfor til at komme i Træningshuset.