Lørdag skulle DE KONGE BLÅ i serie 3 igen i kamp, efter en kamppause på 14 dage siden hjemmekampen mod Valsgård, stod der nu Randers Freja på programmet. Kravet til PIF inden kampen var minimum et enkelt point for Valsgård og Freja ikke for alvor skulle lukkes ind i kampen om oprykningpladsen. Det viste sig at det skulle blive en MEGET svær opgave DE KONGE BLÅ skulle på, for Freja havde til dagen samlet et usædvanligt stærkt hold, på holdkortet var der spillere som tidligere i år har spillet ungdoms liga-kampe og spillere som har været kontraktspiller i Freja, så det var et hold som liggere et stykke over serie 3 niveau. Men når det er sagt så skal spillerene fra PIF virkelig roses, kampen mod Freja var på et niveau som jeg endnu ikke har set i min tid i klubben.

Kampen startede med meget boldbesiddelse til PIF, flot spil og optræk til målchancer. Men første gang Freja var på besøg hos DE KONGE BLÅ viste Kasper Nørbech hvorfor han tidligere har spillet liga, han runder flot et par PIF spillere og et fladt indlæg ender i fødderne på Frejas stor angriber som meget sikkert sender bolden op i nettaget og efter 9 min. er PIF nede med 0-1. Det slog dog på ingen måde hjemmeholdet ud af kurs, for i resten af halvlegen stod der PIF på, det ene flotte angreb efter den andet bølgede ned mod gæsternes mål og Freja var flere gange på hælene. Ikke en gang et meget forkert gult kort til Nielsen kunne bringe PIF ud af kurs, men trods flere meget nærgående forsøg gik vi til pausen nede med et enkelt mål. I pausen var der dog massere af godt humør og troen på at vi kunne få point ud af anstrengelserne var stor.

2 Halvleg blev lidt mere roddet, dette var der i mine øjne kun en der var skyld i, kampens dommer tabte i mine øjne fuldstændigt kampen, det var dog lige skidt/skævt til begge sidder. Men selv om det var roddet, syntes jeg stadig der blev spillet fodbold på et niveau som godt kunne være mere end serie 3. Spillet bølgede meget frem og tilbage uden det dog blev rigtig farligt. Efter en lille time fik DE KONGE BLÅ endelig noget ud af deres anstrengelser, det blev 1-1 ved Nielsen, som efter et fladt fra Vangsted sendet bolden i nette bag Freja målmanden. Efter udligningen begyndte dramaet for alvor. Det var meget svært at finde en linje ved dommeren, i den ene ende fløjtet han frispark for senere at undlade at fløjte frispark for en ligende hændelse i modsatte ende. Efter små 70 min. blev Graver vist ud i 10 min. for at rive en modstander ned. 5 min. senere måtte Kjeldsen også ud, dog sammen med en Freja mand, begrundelsen for de 2 gule kort hænger i min verden ikke sammen, begrundelsen fra dommerens side var at Kjeldsen havde taklet 50% for hårdt mens Freja manden blev smidt ud for 50% film… Det skulle dog ikke var det sidste drama, men inden havde den evigt farlige Kasper Nørbech chance for at give Freja alle 3 point, men heldigvis overplacerede han sin afslutningen efter en flot solotur. I de sidste minutter steg dramaet endnu et par grader. Nielsen forsøger at drible forbi en Freja mand, men bliver væltet omkuld og i hans iver for at komme op igen, får han Freja manden ned over sig og hans skulder ryger ud af led. Og som en rigtig kammerat skal, kommer Graver til for at fortælle Freja manden hvad han har gjort, desværre stikker Graver sit hoved lidt for langt frem samtidig med at Freja manden gør det samme, Freja manden er dog lidt mere rutineret og smider sig i græsset, dette betyder at dommere tolker det som om Graver nikker en skalle og får det røde kort. Mens der diskuteres med dommere, lister Frejas Kim Kolstrup  sig hen til Kjeldsen og sender en spytklat i hovedet på Kjeldsen. Selv om dommeren ikke ser hvad der sker kalder han Freja spilleren hen for også at give ham et rødt kort. I de sidste sekunder får PIF endnu et gult kort da Pind begår et frispark. Efter et kæmpe drama, en fodboldkamp på et MEGET højt niveau ender kampen 1-1 og et enkelt point til PIF. Det ene point viste sig at være meget vigtigt da Valsgård samtidig havde tabt til Hornbæk. Så med få kampe tilbage ser stillingen i toppen således ud: