Praktikforløb hos Purhus Idrætsforening

Jeg hedder Cecilie Schnieder og er i gang med uddannelsen som Fitness instruktør på Tradium i Randers, hvor jeg skulle i frivillig praktik i fire dage. Da jeg fornyelig er blevet instruktør på et ny-opstartet hold i PIF, og har i den forbindelse fået kontakt til Udviklingskoordinator Nikoline Elling, valgte jeg at forhører mig om mulighederne for at være i praktik hos dem.

Praktikken lå mandag og tirsdag i ugerne 24 og 25, hvor jeg skulle følge Nikoline, som havde lagt et nøje planlagt program for os. Her fik jeg oplevet hvordan en hverdag kan se ud, for en fitness instruktør.

Det har været rigtig spændende at være i PIF, hvor jeg har fået en rigtig god indsigt i hvad det vil sige at arbejde i en forening. Jeg har fået afprøvet både fritræning med seniorer, undervisning af børn, lidt forskelligt administrativt arbejde, og har hjulpet til med en del nye projekter og begivenheder, som skulle skydes i gang.

 

Frikvartersprojekt

Purhus Idrætsforening og Asferg Skole startede et nyt projekt for børn i 5-6 klasse i de samme uger, hvor jeg var i praktik. Børnene kom i træningshuset i deres middagspause efter spisning, for at få ”ladet op” på ny ved forskellige aktiviteter.

Om mandagen havde vi fokus på rolige yoga og udstræknings øvelser, for at eleverne fik ro i hovedet til næste undervisningstime. Om tirsdagen var fokus det modsatte, hvor havde vi fart på og eleverne fik brændt en masse energi af.Jeg var positivt overrasket over børnenes opførsel, og deres energiniveau. Så snart det havde noget med leg at gøre, så var alle bare klar og havde det sjovt.

I forbindelse med dette projekt havde vi i træningshuset, fået lov til at lave noget sjov og ballade til Asfergs og Fårups skoles årlige idrætsdag.Vi havde sat en forhindringsbane op til børnene, som klassevis kom forbi. Her blev jeg virkelig opmærksom på hvor meget energi børn faktisk har. De løb og løb og løb, de fortsatte indtil der blev sagt stop, gerne op til fem gange – og her skal det siges, at jeg var smadret efter to ture. Det var rigtig imponerende at se, og det fik mig til at forstå hvorfor blandt andet pauser i skolen er så vigtige. Det er klart at børn har svært ved at sidde stille og lytte efter, måske til noget de ikke er super interesseret i, hvis de har et alt for stort overskud af energi i kroppen.

Til vores rolige mandage, var det også tydeligt og lidt spøjst at se, at selvom nogen elever havde brug for at skyde energi af, var der også nogle som nød bare at slappe af i stille og afdæmpet omgivelser, med rolige udstræknings- og vejrtrækningsøvelser. Det havde jeg ikke troet.

Det har været super sjovt og udfordrende at skulle være kreativ, lave lege, baner og andre aktiviteter til børnene. Det har jeg ikke rigtig prøvet før, så det var ret interessant at blive kastet ud i. Samtidig har jeg aldrig haft meget med børn at gøre, så det i sig selv var en stor udfordring, men jeg synes det gik rigtig godt.

 

Seniorer

Fritræningen med seniorer forgik således at de kom op i fitness centeret omkring klokken 8-9 om morgen, og trænede deres program igennem i deres eget tempo.Her var jeg ret forbløffet over hvor seje deltagerne var og åben overfor at blive presset lidt med flere gentagelser og øvelser. Selv de som gik med rollator, eller havde fået opereret hofter, var gode til at komme igennem deres personlige fullbody program. Jeg kunne godt have frygtet, at de kom fordi lægen havde fortalt dem at de skulle, og at de skulle skubbes i gang, men det var slet ikke det jeg oplevede. De kløede på, i deres eget tempo selvfølgelig og med hyggesnak ind i mellem. Efter at have oplevet holdet er jeg overbevist om, at for mange seniorer er det også det sociale der trækker dem til træning, og det er jo fint. Alle har en motivation, og så længe man stadig får gjort hvad man skal, så snak endelig løs!

 

Begivenheder og nye projekter

Purhus Idrætsforening har mange bolde i luften, og det var tydeligt at se at der arbejdes hårdt for at få arrangeret mange fede og hyggelige begivenheder og events. Det har været rigtig inspirerende at opleve hvor meget de gør for at skabe vækst og give Asferg-omegnen nogle gode oplevelser. Det har været sjovt at være med til at skrive, komme med ideer og forslag samt ikke mindst blot få indsigt i PIF’s mange tanker.

Alt i alt har det været en super fed oplevelse, hvor jeg er blevet klogere på mig sig, på børn og ældre og ikke mindst på, hvad det vil sige at arbejde i en forening samt hvordan hverdagen for en fitness instruktør kan se ud.

Alle har været super smilende, hjælpsomme og så er alle her i PIF så glade for at sørge for andre har det godt og hygger sig. Der er ingen tvivl om, at det er et af deres vigtigste mål, og det har været rigtig inspirerende at overvære.