Nedenstående er en artikel, som bl.a. er blevet vist i landsbyerne i uge 41. Læs artiklen i avis her: Landsbyerne uge 41

Lørdag den 26. september blev der sat gang i en ny sæson af DGI’s DM i foreningsudvikling ved en stor konference i Vejen Idrætscenter. En af deltagerne i den nye sæson er Purhus Idrætsforening, som blandt andet gerne vil have lettere ved at rekruttere frivillige.

Purhus Idrætsforening skal det næste år dyste mod foreninger og klubber fra hele landet om at blive Danmarks mest innovative og udviklingsparate forening i den nye sæson af DGI’s populære DM i foreningsudvikling.

De er sammen med fire andre foreninger fra Østjylland blevet udpeget til at deltage i konkurrencen efter en lokal ansøgningsrunde i det østjyske. Og foreningen er klar til at give deres konkurrenter kamp til stregen efter flere år, hvor det er blevet ved snakken i mødelokalet.

”Vi har snakket struktur og udvikling af foreningen i halvandet år, men det er desværre blevet ved det. Vi så derfor DM i foreningsudvikling som en mulighed for at komme videre. Nu bliver vi jo ’tvunget’ ud i det, kan man sige. Vores udgangspunkt er, at vi skal have løftet foreningen det næste år. Så må vi se hvordan,” udtaler Brian Lund Hansen, næstformand for Purhus Idrætsforening.

 

Flere frivillige, nye frivillige

Purhus Idrætsforening kunne især godt tænke sig at blive bedre til at rekruttere frivillige til at løse foreningens mange forskellige opgaver. De oplever nemlig, at det bliver sværere og sværere, og at de ofte kommer til at tage en hel arm, hvis folk bare giver en finger. Det er bestemt ikke meningen.

”Nu får vi jo en masse konsulenthjælp fra DGI hen over det næste år. Vi oplever, at vi har svært ved at få nye til at involvere sig i foreningen, og det skal ikke altid være de samme folk, vi trækker på. Det bliver det hurtigt. Vi skal have nogle nye kræfter ind med nye idéer og ny energi, men vi har ikke vidst, hvordan vi skulle gribe det an,” fortæller Brian Lund Hansen.

Herudover nævner han også, at Purhus Idrætsforening gerne vil være bedre til at kommunikere både tilbud og muligheder ud i lokalsamfundet. Folk skal vide, hvor de skal henvende sig, hvis de vil starte til en idræt, har spørgsmål til et hold eller – forhåbentligt – melde sig på banen som frivillige. Åbenhed og synlighed er nøgleord.

 

Lokalsamfundet inviteres ind

For at markere deltagelsen i DGI’s DM i foreningsudvikling, og netop åbne foreningen op, afholder Purhus Idrætsforening senere på efteråret inspirationsaften fredag den 6. november, hvor lokalsamfundet inviteres ind sammen med foreningens nuværende frivillige med henblik på at få nogle nye idéer på bordet, og forhåbentligt netop skaffe flere kræfter til både foreningen og det igangværende forløb med DM i foreningsudvikling.

”Det er jo en win-win for alle. Igennem DM-forløbet har vi mulighed for at udvikle os med nye input, og potentielle nye kræfter kan fra start af være med til at sætte netop deres præg på tingene. Det er en mulighed for at få stor medbestemmelse i forhold til, hvad vi skal og ikke skal i fremtiden,” påpeger Brian Lund Hansen.

De andre østjyske deltagerforeninger til 2015-2016-udgaven af DM i foreningsudvikling er Hornslet Idrætsforening, Mariager Idrætsklub, Randers Skyttekreds og Ulstrup Idrætsforening.