’Aktiv familie i det fri’ hedder det nye hold, der starter op torsdag den 27. april. Tilbuddet sætter fokus på familiens glæde ved idræt og leg i naturen i samvær med andre familier, og aktiviteterne er tilpassede, så både børn og voksne bliver udfordret.

Der er fuld fart på i Purhus Idrætsforening. Nu er den driftige forening klar med endnu et spændende tilbud til borgerne i lokalområdet. Denne gang er det børnefamilierne, der får mulighed for at afprøve et nyt, spændende holdtilbud.

’Aktiv familie i det fri’ hedder det. Tilbuddet kommer til at køre hver torsdag fra kl. 17.15-18.30 med mødested ved Træningshuset i Asferg, hvor både store og små fra de lokale børnefamilier kan få sved på panden. Første træning er torsdag den 27. april.

”Vi tror, at der er rigtig mange, der gerne vil være aktive med deres familier, men det kan være svært at finde på, hvad det er man kan lave. Med dette initiativ giver vi alle familier i Asferg og omegn mulighed for at lave fede familieaktiviteter i det fri,” udtaler Nikoline Elling, udviklingskoordinator for Træningshuset i Asferg under Purhus Idrætsforening.

 

’Aktiv familie i det fri’ rummer træning for alle

’Aktiv familie i det fri’ er legende og udfordrende bevægelsesaktiviteter, som kan udøves på tværs af alder, køn og niveau. Det er familiens glæde ved idræt og leg i naturen, der er i centrum, i samvær med andre familier. Det skal være sjovt, spændende, legende og lærende.

”Aktiviteterne bliver tilpasset, så både børn og voksne bliver udfordret. ’Aktiv familie i det fri’ henvender sig derfor til alle børnefamilier og kan muligvis fange dem, som normalt ikke tiltrækkes af de gængse idrætstilbud,” fortæller Nikoline Elling.

Aktiviteterne skifter fra gang til gang, men deltagerne kommer blandt andet til at stifte bekendtskab med cykellege, skattejagt med mobiltelefon, forhindingsbaner, fangelege, familiefitness og naturbingo. Der skulle med andre ord være noget for enhver.

 

Forældrene skal ikke kigge på fra sidelinjen – de skal være med

Idéen om at lave holdet er opstået i samarbejde med DGI Østjylland, og fordi Purhus Idrætsforening ser et hul i markedet af træningstilbud. Der er ikke noget til familierne.

”Jeg tror, at der er mange forældre, som er trætte at stå på sidelinjen og kigge på, mens deres børn dyrker idræt. Oveni i det savner de kvalitetstid med familien. Med dette initiativ giver vi dem mulighed for at kombinere motion, natur og kvalitetstid med familien,” påpeger Nikoline Elling.

Som en del af samarbejdet stiller DGI Østjylland instruktører til rådighed de første fire gange, så holdet kan komme godt i gang. Herefter over lokale instruktører fra Purhus Idrætsforening, som har været på uddannelse i at bevæge familier med sjove, spændende og lærende aktiviteter.

 

Mere om ’Aktiv familie i det fri’

  • Aktiviteterne er tilrettelagt, så de primært henvender sig til familier med børn i alderen 4-10 år, men yngre eller ældre børn er også velkomne.
  • Alle kan være med – uanset alder, køn, form og erfaringer med at træne/bevæge sig
  • Påklædning i træningstøj efter vejret
  • Det er gratis at være med første gang – herefter koster det 150 kr. for hele familien uanset antal (og så må børnene også gerne tage en legekammerat med)
  • Forløbet kører hver torsdag kl. 17.15-18.30 fra d. 27. april til den 22. juni 2017.
  • Tilmeld sker online på www.purhusif.dk/aktiv-familie-i-det-fri, hvor der findes mere informatio