Succesen forsætter med Sundhedshøjskolen i PIF

I maj 2016 indgik Purhus Idrætsforening et samarbejde med Randers Sundhedscenter om at starte to sundhedshøjskolehold i foreningen. Til foreningens stor forbavselse var både det nye ryghold og livstilshold flydt op, efter et informationsmøde 14 dage før holdenes start. Deltagerne var både lokale som gik i foreningen i forvejen, men også flere var nye medlemmer var kommet til foreningen.

Træningen gik i gang, og deltagerne sugede til sig. De første 5 uger før sommerferien var en pilotperiode, som kun kørte i Purhus Idrætsforening. Perioden skulle give erfaringer både til PIF og til de øvrige foreninger i Randers Kommune, som ligeledes havde sagt ja til projektet. Derefter startede samme hold op efter sommerferien med spændte deltager, som glædet sig til at komme i gang igen.

I første fase af forløbet havde en fysioterapeut stået for træningen på rygholdet. Hans tilstedeværelse havde givet deltagerne ro og tryghed, samt formindsket bekymringerne omkring tidligere rygskader. Der var ikke gået længe før den ellers meget koncentreret stemning i træningslokalet var blev munter med sjove kommentar i pauserne i mellem øvelserne.

På livsstilsholdet havde en diætist guidet deltagerne igennem teori omkring motions- og kostvaner og under motionsdelen var der blevet afprøvet alverdens forskellige former for træning. Deltagerne havde arbejdet grundigt med dem selv og deres mål, og der var blevet ytret støtte deltagerne i mellem. Flere af deltagerne havde tabt sig, nogen havde fået sænket deres kolesteroltal og andre var kommet i gang med at motionere noget mere. Alt i alt var de alle blevet motiveret til at fortsætte deres påbegyndte gode livsstilsændring.

I december måned kom tiden hvor forløbene fik sin ende. Begge hold fik fejret deres rejse med maner under de fælles afslutninger, som holdenes ambassadører havde stablet på benene. Flere af deltagerne havde lavet aftaler om efterfølgende at forsætte sammen på nogen af foreningens øvrige hold, således den gode udvikling ville forsætte.

En afslutning betyder også en ny begyndelse.  I uge 2 starter der i Purhus Idrætsforening to nye forløb op, og holdene er allerede helt fyldte. Foreningen ser derfor frem til at se udviklingen forsætte, og glæder sig allerede til August, hvor der igen kan komme nye deltager på banen.