Purhus Idrætsforening har det sidste år arbejdet med at få flere udendørs aktiviteter på programmet. Traditionelt har man hid til kun kunne dyrke klassiske sportsgrene som fodbold og pentanque udendørs i foreningen, men i år har aktiviteter som gå- og løbehold, udendørs fitnesshold og familiehold også været på programmet.

I foråret 2016 startede foreningen eftermiddags gå-hold op i Asferg og Gassum samt et formiddagshold i Asferg. Holdene havde faste starttidspunkter fra hhv. træningshuset i Asferg og Aktivitetshuset i Gassum og deltagerne, som mødte op, var dem som bestemte dagens gårute. Holdene blev hurtige populærere, fordi man ikke var bundet til at deltage hver uge, men man kunne deltage når man havde tid og lyst. I år er gå-holdene blevet udvidet med en formiddagstur i Gassum på opfordringer fra tidligere deltagere. Har man lyst at deltage ligger holdene i år mandag kl. 17.15 og fredag kl. 9.00 fra Træningshuset i Asferg og onsdag kl. 19.00 samt torsdag kl. 10.00 fra Aktivitetshuset i Gassum.

Man skal lærer at gå, før man kan løb havde Purhus Idrætsforening sagt til sig selv. Derfor blev foråret 2017 året hvor foreningen startede et løbehold op. Med hjælp fra DGI fik foreningen formet et løbehold for begynder. Holdet består nu af 10 deltager som mødes hver mandag kl. 18.00 til fælles træning, bestående af løbeøvelser, intervaltræning, udholdenhedstræning, teknik træning mv. Udover fællestræningen afholdes der åbent træning en gang om ugen hvor deltagerne sammen i et roligt tempo løber en tur i byen. Efter kun en månedstræning har flere af deltagerne meldt sig til Fyrkatløbet d. 1. juni, og ser frem til de fremtidige løb sammen.

De sidste nye udendørs aktiviteter er fitnessholdet ”CirkelCross” og familieholdet ”Aktiv familie i det fri”. Begge hold har base i Træningshuset i Asferg, men træner udenfor på udenom arealerne. På hvert hold er der ca. 10-15 deltager pr. gang, som nyder at være aktive udenfor hvor man kan få sol i øjerne og vind i håret. Purhus Idrætsforening tror på at disse nye udendørshold er starten på en ny tradition i foreningen, hvor træningen ikke holder op, bare fordi vejret bliver bedre.