Vil du være PIF Fitness Instruktør?

I Purhus Idrætsforening har vi altid brug for nye frivillige instruktører! Du skal som minimum være fyldt 18 år, men du behøver ikke have været instruktør før. PIF betaler gerne et kursus til dig, så du er klædt på til din nye rolle.
Som frivillig instruktør i foreningen skal du møde medlemmerne på deres niveau, og motivere dem til en aktiv livsstil.

Er det noget for dig? Så ring til Udviklingskoordinator Nikoline Elling:  30 20 46 21

Følgende instruktørroller søges til foreningen:

Fitness instruktør 
Som fitnessinstruktør vil du være tilknyttet fitnesscenteret i Træningshuset i Asferg. Her vil din rolle være at aktiverer sygesikringskort, ligge træningsprogrammer og generelt vise medlemmerne hvordan man bruger maskinerne korrekt. Som fitnessinstruktør skal du enten have en fitnessinstruktøruddannelse i forvejen eller være villige til at tage en. DGIs Fitnessinstruktør Uddannelse svare til 2 weekender (Fredag-Søndag) + en eksamen.

Sommeruddannelse: https://www.dgi.dk/fitness/arrangementer/201809013142

Efterårsuddannelse: https://www.dgi.dk/fitness/arrangementer/201809013141 

Rygholdsinstruktør 
Som rygholdsinstruktør vil du være tilknyttet PIFs Ryghold, som vi har i samarbejde med Randers Sundhedscenteret. Rygholdet består af 16 træningsgange á 5 kvarter en gang om ugen. De første 8 gang vil du skulle arbejde sammen med en fysioterapeut, som vil stå for træningen i den periode. De sidste 8 gange vil det være dig som rygholdsinstruktør i samarbejde med en anden instruktør som overtager træningen. Derudover er der tilknyttet 2 ambassadører rygholdet, som er en støtte til dig som instruktør. De hjælper med at sætte op til træningen, krydse deltagerne af og generelt sikre at der er en god stemning på holdet. Som rygholdsinstruktør skal du have en ryguddannelse fra DGI på minimum 20 timer, eller være villig til at tage en.

Uddannelse: Vi har ikke lige et link lige nu – men vi laver måske en uddannelse selv. 

 Instruktør til Livstilsholdet 
Som instruktør på Livstilsholdet vil du være tilknyttet PIFs Livstilshold, som vi har i samarbejde med Randers Sundhedscenter. Livstilsholdet er et udviklingsforløb for deltagerne, hvor der fælles arbejdes mod en sundere livsstil, ud fra deltagernes individuelle mål. Livstilsholdet er pt. under udvikling fra tidligere forløb, og vil fra August består af 16 træningsgange á 1,5 time en gang om ugen i Træningshuset i Asferg. Der er til holdet tilknyttet en diætist som vil stå for undervisningen hver anden gang. Diætisten vil opdele timen i teori om kost og vaner mv. samt træning. Udover diætisten er der ligeledes en foreningsinstruktør tilknyttet holdet, hendes rolle er at står for undervisningen de gange hvor diætisten ikke er der. Disse undervisningsgange vil hovedsagelig bestå af træning, samt socialt ting hvor deltagerne for tid til at vende hvordan det går med deres udvikling. Det er til disse undervisningsgange der søges en instruktør mere. Træningen igennem forløbet vil variere fra gang til gang. Tanken er at deltagerne skal præsenteres for forskellige træningsformer, således de kan finde den, de bedst kan lide. Udover foreningsinstruktøren har holdet ligeledes en Ambassadør tilknyttet. Hendes rolle er at hjælpe med de praktiske ting samt skabe en god stemning på holdet. Som instruktør på Livstilsholdet skal du have en Youturn uddannelse fra DGI på minimum 20 timer, eller være villig til at tage en.

Uddannelse: Vi har ikke et link lige nu, men det kan være det kommer. 

 Spinningsinstruktør 
Som Spinningsinstruktør vil du være tilknyttet et team af 3 andre spinningsinstruktører, som har ansvaret for at kører foreningens spinningshold samt eventuelle events i Træningshuset i Asferg. Som Spinningsinstruktør skal du have en spinningsuddannelse eller være villig til at tage en. DGIs Indoor Cycling uddannelse vare 2 weekender (Fredag-Søndag) + en eksamen.

Uddannelse: https://www.dgi.dk/fitness/arrangementer/201809013131

 Løbeinstruktør til de længere distancer (ca. 10 km) 
Som løbeinstruktør vil du være tilknyttet vores Løbehold, som løber 2 gange om ugen fra Træningshuset i Asferg. Den ene træning er en social træning, hvor der øves løbeteknik og intervaltræning på fodboldbanen bag Træningshuset i Asferg. Den anden træning er ture rundt i lokalområdet. Holdet spænder bredt i niveau og de 3 nuværende løbetræner har brug for en ekstra hånd på turene i lokalområdet og turer i Fussingø skoven på de længere distancer pt. ca. 10 km. Det er ikke et krav, at du har en løbetræneruddannelse, men blot at du kan løbe de 10 km, og har lyst til at hjælpe andre løbere mod deres mål.

Uddannelse er ikke nødvendig – men der kan findes inspiration her: https://www.dgi.dk/loeb/loeb/for-dig-som-loebetraener/traenerkurser-og-uddannelse

 Drømmer du om en instruktørrolle, som ikke er nævnt ovenfor, er du altid velkommen til at kontakt Udviklingskoordinator Nikoline Elling, for at se om der kunne være en plads til dig og dit drømmehold i foreningen!